Halal Sofra

Gatimet

Gatimi do të jetë më argëtues me hallalsofra. Merrni produkte të thjeshta dhe të lehta që punojnë në mënyrë efektive dhe të shpejtë e ju lehtësojnë gatimin në kuzhinën e shtëpisë tuaj. Këtu ju do të gjeni produkte të përshtatshme dhe inovative që me siguri do të bëhen një pjesë e domosdoshme e jetës tuaj të përditshme. Gatimi me produktet e hallalsofrës do të jetë gjithnjë argëtues!

Shkolla e gatimit

Ne ofrojmë të ushqyerit të ndërgjegjshëm kurse gatimi në institucione ose në shkollën tonë të gatimi në Winterthur.
Mosha ideal i pjesëmarrësve është në mes 12-65 vjet. Në këto kurse fëmijët dhe të rinjtë të mësojnë të njohin dhe të përgatisë një ushqim të shëndetshëm, sezonale dhe të qëndrueshëm për çdo ditë.

Këshilla për kuzhinë

• Që peshqit të mos ju thërrmohen gjatë skuqjes, kripini, lyejini me lëng limoni dhe lërini në kullesë rreth gjysmë ore. Më pas, skuqini në vaj jo shumë të nxehtë.

• Në mënyrë që të heqësh erën e peshkut nga duart, pastroji ato duke i fërkuar mirë me limon.

• Mund të zhdukësh erën e qepës apo të hudhrave duke i fërkuar duart me uthull të bardhë menjëherë pas mbarimit të përgatitjes së ushqimit.

• Në mënyrë që të zhdukësh erën e mykut apo çdo lloj ere tjetër jo të këndshme në dollap apo në sirtar, mjafton të vendosni në kënd të tyre një copëz qymyr.

• Për zierjen e vezëve të plasaritura mjafton t’i mblidhni ato me një copë letër alumini dhe të hidhen në ujë.

• Perimet ruhen mirë për disa ditë nëse mbështillen me një pecete të lagur.

• Perimet qërohen jo shumë kohë para gatimit dhe zihen në tenxhere me kapak të mbyllur dhe me pak ujë.

• Vitaminat që ndodhen në perimet e freskëta janë shumë të ndjeshme gjatë përpunimit të nxehtë, prandaj është më mirë që ato të zihen shpejt e në zjarr të fortë.

• Patatet e ziera qërohen më lehtë nëse pas zierjes hidhen në ujë të ftohtë.

• Që panxhari i kuq të ruajë ngjyrën gjatë zierjes, në vend të kripës në ujë hidhet pak uthull.

• Mbas qërimit të patateve, karotave, e perimeve të tjera duarve, ju hiqen njollat nëse lahen me lëng limoni.

• Kur gjiza është e thartë përzihet me qumësht në raportin 1:1, pasi lihet një orë kullohet, kështu që gjiza bëhet e ëmbël dhe e freskët.

• Djathi shumë i kripur njomet me ujë të zier, por të ftohur.

• Djathi i tharë që të bëhet i butë vihet për pak kohë në qumësht.

• Kur rrihen të bardhat e vezëve që t’u shtohen më shumë vëllimi për çdo kokërr vezë i shtohet një gjysmë luge gjelle ujë.

Veraltete PHP-Version im Einsatz
Der Seiteninhaber muss die Version auf mindestens 7.3 erhhen.